Dziś dzielimy się z Wami przepisem na nasz świąteczny wegański i bezglutenowy makowiec na kruchym cieście. Mamy nadzieję, że Wam się spodoba i zagości na wigilijnym stole. Odcinek oczywiście ma angielskie napisy przygotowane przez Translalab. Smacznych i zdrowych świątecznych wypieków Wam życzymy!
We’re sharing our vegan and gluten-free Christmas poppy seed cake on shortcrust with you. We hope you enjoy it and serve it on Christmas Eve. This episode has English subtitles prepared by Translalab of course. Have some tasty and healthy Christmas cakes!
4 komentarze dla "212. "Makowiec na kruchym cieście" / "Poppy seed cake on shortcrust""
Agnieszka 29 marca 2018 (19:15)
Świetny przepis! Przetestowałam i smakował całej rodzinie. Mąż stwierdził, że najlepsze z wegańskich ciast jakie robiłam:)
atelier 29 marca 2018 (21:11)
Ale miło, polecamy jeszcze serniki, jeśli lubicie 🙂
Paulina 3 stycznia 2019 (20:29)
Ciasto pyszne. Wszystko wyszlo świetnie. Nie bylabym sobą gdybym czegoś nie zmodyfikowala. Gotując czy piekąc zawsze trzeba dodać do tego cząstkę siebie.
Wydaje mi sie ze ciasto na 3 dzien bylo najlepsze.
Dziękuję Wam kochani za przepis, dzieki Wam i ja jadłam ciasto w te święta.
Atelier Smaku 3 stycznia 2019 (21:27)
Super, bardzo lubimy jak ktoś doda cząstkę siebie do przepisu, bo o to właśnie chodzi, by się inspirować tylko i tworzyć rzeczy pod swoje podniebienie i potrzeby. To pobudza kreatywność. Wszystkiego dobrego!