214. “Wegański kogel-mogel” / “Vegan egg yolk dessert”

Pobierz PDF

Na sam początek Nowego Roku wraz z najlepszymi życzeniami, w wegańskiej i bezglutenowej kuchni Atelier Smaku, mamy dla Was przepis “Kogel mogel z mango”. Ten bezjajeczny deser naprawdę śmiało może konkurować z oryginałem. Niezmiennie i tym razem mamy dla Was również angielską wersję odcinka z napisami od Translalab.

As the New Year has just began, the vegan and gluten-free Atelier of Taste kitchen offers you its best wishes and an egg-less mango egg yolk dessert recipe. This egg-less dessert could easily compete with the original version. We’ve got the usual English version of the episode with subtitles by Translalab for you.

Składniki:

Czas / Time: 20 min.
Ilość / Amount: 4 porcje / portions

Składniki / Ingredients:

  • 3/4 szklanki aquafaby / glass aquafaba
  • 3/4 szklanki cukru kokosowego / glass coconut sugar
  • 1/2 szklanki pulpy z mango / glass of mango pulp
  • 1 mango do dekoracji / mango for decoration

Sposób przygotowania / Instructions:

Aquafabę miksujemy na sztywną pianę za pomocą końcówki do ubijania piany. Cukier kokosowy mielimy w młynku do kawy na puder i dodajemy do aquafaby porcjami, cały czas ubijając, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Na sam koniec dodajemy pulpę z mango i jeszcze raz ubijamy. Gotową masę przekładamy do pucharków, dekorujemy pokrojonym świeżym mango i podajemy od razu. Smacznego i na zdrowie! Whisk aquafaba into a thick froth with a whisking extension. Grind the coconut sugar in a coffee grinder and add it to the aquafaba in portions. Keep whisking it, so that the sugar dissolves completely. Near the end, add the mango pulp and whisk again. When it's ready, put the dessert into cups, decorate it with pieces of fresh mango and serve immediately. Enjoy it! It's good for you! When you have no time to cook, visit our shop for other dishes: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Brak opini dla przepisu dla "214. "Wegański kogel-mogel" / "Vegan egg yolk dessert""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany