227. „Cytrynowy vinegret” / „Lemon vinaigrette”

Pobierz PDF

Dziś dzielimy się przepisem na aromatyczny, smaczny i bardzo szybki w wykonaniu sos vinegret, który doprawi nam każdą sałatkę i sprawi, że stanie się naprawdę wyjątkowa
Ps. Angielskie napisy do odcinka przygotowało dla nas Translalab.

Today we’re sharing a vinaigrette sauce recipe. It’s not only really quick but also makes every salad special by adding a lot of flavour to it.

Ps. Translalab has prepared the English subtitles for the episode for us.

Składniki:

Czas przygotowania: 10 min.
Ilość: 150 ml

Składniki / Ingredients:

  • 1 cytryna / lemon
  • 100 ml tłoczonego na zimno oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek / cold-pressed rape oil or olive oil pinch salt
  • 1 szczypta soli / pinch salt

Sposób przygotowania / Instructions:

Obraną cytrynę kroimy w grubą kostkę i miksujemy wraz solą i olejem aż uzyskamy idealnie gładki sos. Smacznego i na zdrowie! Cut the peeled lemon into large dice and blend it together with salt and oil, until you get a perfectly smooth sauce. Enjoy it! It's good for you! When you have no time to cook, visit our shop for other dishes: https://ateliersmaku.pl/sklep/

3 komentarze dla "227. "Cytrynowy vinegret" / "Lemon vinaigrette""

  • comment-avatar
    marzena 8 stycznia 2019 (21:59)

    Miksować tylko sok czy razem z białymi częściami?

  • comment-avatar
    marzena 8 stycznia 2019 (22:02)

    Aha 😉

Dodaj opinię

Twój adres email nie będzie opublikowany