236. „Lemoniada ze świeżym rabarbarem”

Pobierz PDF

Koniec wiosny nas rozpieszcza piękną pogodą, czas przygotować obiecaną lemoniadę. Dziś pierwsza z trzech wersji, którą mamy dla Was w tym roku. Świeży rabarbar, melasa z karobu, imbir i cytryna, po prostu pycha.Zachęcamy do dzielenia się również angielską wersją przepisu z tłumaczeniem od Translalab.

Składniki:

Czas przygotowania: 15 minut + czas chłodzenia
Ilość: ok. 3 litry

Składniki:

  • - 2 kg rabarbaru
  • - 1 cytryna
  • - 10 dag świeżego imbiru
  • - 500 ml melasy z karobu
  • - 2 wody
  • - lód

Sposób przygotowania:

Wyciskamy w wyciskarce wolnoobrotowej sok z rabarbaru pokrojonego w ok. 2 cm kawałki oraz z imbiru. Dodajemy 2 litry filtrowanej lub mineralnej wody. Dosładzamy melasą z karobu, dorzucamy cytrynę pokrojoną w plastry. Dodajemy lodu, mieszamy i możemy się delektować smakiem pysznej i zdrowej, orzeźwiającej lemoniady. Smacznego i na zdrowie!

Brak opini dla przepisu dla "236. "Lemoniada ze świeżym rabarbarem""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany