236. „Lemoniada ze świeżym rabarbarem” / Lemonade with raw rhubarb”

Pobierz PDF

Koniec wiosny nas rozpieszcza piękną pogodą, czas przygotować obiecaną lemoniadę. Dziś pierwsza z trzech wersji, którą mamy dla Was w tym roku. Świeży rabarbar, melasa z karobu, imbir i cytryna, po prostu pycha.Zachęcamy do dzielenia się również angielską wersją przepisu z tłumaczeniem od Translalab.

 

Late spring has brought us beautiful weather so it’s time to prepare the promised lemonade. Today, there’s the first of its three versions which we’ve got for you today. Fresh rhubarb, carob molasses, ginger and lemon – it’s simply delicious. We’d like to encourage you to share the recipe’s English version with translation by Translalab.

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: 15 min.
Ilość / Amount: ok. 3 litry / about 3 litres

Składniki / Ingredients:

  • 2 kg rabarbaru / 2 kg rhubarb
  • 1 cytryna / 1 lemon
  • 100 g świeżego imbiru / 100 g fresh ginger
  • 500 ml melasy z karobu / 500 ml carob molasses
  • 2 l wody / 2 l water
  • lód / ice

Sposób przygotowania / Instructions:

Wyciskamy w wyciskarce wolnoobrotowej sok z rabarbaru pokrojonego w ok. 2 cm kawałki oraz z imbiru. Dodajemy 2 litry filtrowanej lub mineralnej wody. Dosładzamy melasą z karobu, dorzucamy cytrynę pokrojoną w plastry. Dodajemy lodu, mieszamy i możemy się delektować smakiem pysznej i zdrowej, orzeźwiającej lemoniady. Smacznego i na zdrowie! Juice the rhubarb chopped into 2 cm pieces and ginger in a low-speed juicer. Add 2 litres of filtered or mineral water. Sweeten it with carob molasses and add sliced lemon. Add ice, mix it and you can enjoy another delicious, healthy and refreshing lemonade. Enjoy it! It's good for you! When you have no time to cook, visit our shop for other dishes: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Brak opini dla przepisu dla "236. "Lemoniada ze świeżym rabarbarem" / Lemonade with raw rhubarb""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany