243. “Sałatka z bobem i pesto” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
3-4 porcje
40 minut
Bób w wersji śródziemnomorskiej.
Zanim skończy się sezon na bób, mamy dla Was przepis na bardzo prostą sałatkę z dodatkiem pesto.
Odcinek ma oczywiście angielskie podpisy przygotowane przez Translalab. Zapraszamy!
Obejrzyj przepis na Youtube!
Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami z naszej kuchni.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 1/2 kg bobu
- 250 g pomidorów
- 250 g czerwonej papryki
- 1 mały słoiczek pesto pomidorowego (z odcinka 105)
- 1 szczypta soli do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Bób płuczemy, gotujemy na parze i odstawiamy do przestygnięcia.
- W tym czasie możemy pokroić paprykę i pomidory w kostkę.
- Następnie ugotowany bób przerzucamy do miski i mieszamy z pesto pomidorowym, dodajemy paprykę i pomidory.
- Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy w razie potrzeby dosalamy i możemy serwować.
- Smacznego i na zdrowie!