259. „Pomidorowy sos do burgerów” / „Tomato sauce for burgers”

Pobierz PDF

Dziś dzielimy się prostym przepisem na przepyszny sos pomidorowy. W Bistro & Delikatesach ATELIER SMAKU znajdziecie go w Blinburgerze, a w domu możecie dodać go do własnych burgerów i nie tylko. Przepis ma także angielskie napisy od Translalab.

We are sharing a delicious tomato sauce recipe. In the ATELIER SMAKU bistro and deli  Bistro & Delikatesach ATELIER SMAKU you can taste it in Blinburger. At home, among others, you can use it for your own burgers. The recipe has English subtitles by Translalab.

Składniki:

Czas / Time: 10 minut + czas przygotowania majonezu kokosowo-ziemniaczanego / 10 minutes + coconut and potato mayonnaise preparation time
Ilość / Amount: około 1/2 litra /about 1/2 litre

Składniki / Ingredients:

  • 250 ml majonezu kokosowego- ziemniaczanego ( odc. 106) / coconut and potato mayonnaise (episode 106)
  • 220 ml koncentratu pomidorowego / tomato concentrate
  • 150 ml musztardy / mustard
  • 1 1/2 Łyżki ziołowego pieprzu / 1 1/2 teaspoon herbal pepper
  • 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu / 1 teaspoon ground black pepper
  • 3/4 łyżeczki słodkiej papryki / 3/4 teaspoon sweet pepper

Sposób przygotowania / Instructions:

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i przekładamy do słoiczków. Musimy pamiętać że taki sos nie jest w żaden sposób konserwowany więc mamy około miesiąc na jego spożycie. Oczywiście w tym czasie przechowujemy go w lodówce. Smacznego i na zdrowie! Blend all the ingredients thoroughly and later pour the sauce into jars. Remember that it is not preserved in any way, so you have about a month to eat it. It must be kept in the fridge during that time. Enjoy it! It's good for you! When you have no time to cook, visit our shop for other dishes: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Brak opini dla przepisu dla "259. "Pomidorowy sos do burgerów" / "Tomato sauce for burgers""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany