283. „Krem czekoladowo-orzechowy z awokado” / „Chocolate and nut avocado cream”

Pobierz PDF

Krem czekoladowo-orzechowy z awokado – przepis

Przepis po polsku

Dziś przedstawiamy Wam swoją wersję kremu czekoladowo-orzechowego z awokado. Ten przepis na pewno spodoba się miłośnikom naszego hummusu czekoladowego, a także będzie zbawieniem dla tych, którzy nie mogą jeść ciecierzycy.
Krem ten możemy podawać na dobrym toście, a jeszcze lepiej smakuje na drożdżówce a’la chałka od
Incola. Incola. Musicie to koniecznie sprawdzić! Przepis oczywiście jest tłumaczony na język angielski przez  Translalab.

Sprawdźcie też inne nasze kremy i pasty.

Przepis po angielsku

We’re presenting our version of the chocolate and nut avocado cream today. Those who like our chocolate hummus will definitely love the recipe. It will be a rescue for those who cannot have chickpea. You can serve the cream on good toast. It will taste even better on the plait teacake from Incola. Do check it! The recipe has been translated into English by Translalab of course.

 

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: 15 min.
Ilość / Amount: 1 mały słoiczek / small jar

Składniki / Ingredients:

  • 2 sztuki avocado / avocados

  • 5 łyżek gorzkiego kakao / tablespoons dark cocoa
  • 5 łyżek melasy z karobu / tablespoons carob molasses
  • 3 łyżki masła orzechowego / tablespoons peanut butter
  • 50 ml mleczka kokosowego / coconut milk

  • 1/2 łyżeczki cynamonu / teaspoon cinnamon
  • 1/4 łyżeczki kardamonu / teaspoon cardamom
  • 1/5 łyżeczki zmielonych goździków / teaspoon ground clove

Sposób przygotowania / Instructions:

Przepis po polsku

Kakao mieszamy z melasą z karobu, następnie dodajemy mleczko kokosowe oraz masło orzechowe i jeszcze raz mieszamy. Do tak powstałej masy dodajemy umyte i pozbawione skórki oraz pestki avocado. Dosypujemy przyprawy korzenne i całość miksujemy na jednolity i delikatny krem. Z pyszną słodką drożdżówką będzie genialnym śniadaniem lub jako deserem do kawy. Smacznego i na zdrowie!

Przepis po angielsku

Mix the cocoa with carob molasses. Then, add coconut milk and peanut butter. Mix it all again. Wash, peel and stone the avocado. Add it to the pulp. Add the spices and blend it all together until it's smooth and delicate. Together with a teacake, it will make a delicious breakfast or dessert to have with your coffee. Enjoy it! It's good for you!

Brak opini dla przepisu dla "283. "Krem czekoladowo-orzechowy z awokado" / "Chocolate and nut avocado cream""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany