165. „Faszerowane gruszki”

Pobierz PDF

Dziś Atelier Smaku serwuje szybką, karnawałową przekąskę. Faszerowane gruszki to idealny pomysł na towarzyskie spotkanie. Bez glutenu, wegańskie, proste i pyszne. Odcinek oczywiście z angielskim tłumaczeniem od Translalab.

Składniki

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość: 4 porcje

Składniki

  • 4 gruszki
  • 4 łyżki pasty a la makrelowej
  • 1 szklanka ekspandowanego amarantusa lub kaszy jaglanej
  • 8 plastrów wegańskiego sera a la mozarella

Sposób przygotowania

Umyte gruszki przekrajamy wzdłuż i pozbywamy się gniazd nasiennych. Pastę mieszamy z ekspandowanym amarantusem lub kaszą jaglaną. Nakładamy do wydrążonych gruszek, które układamy w lekko zwilżonej patelni nadzieniem do góry. Na wierzchu każdej z gruszek kładziemy plaster sera, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż gruszka zmięknie. Takie gruszki możemy również przygotować w piekarniku. Smacznego i na zdrowie!

Brak opini dla przepisu dla "165. "Faszerowane gruszki""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany