165. „Faszerowane gruszki” / „Stuffed pears”

Pobierz PDF

Dziś Atelier Smaku serwuje szybką, karnawałową przekąskę. Faszerowane gruszki to idealny pomysł na towarzyskie spotkanie. Bez glutenu, wegańskie, proste i pyszne. Odcinek oczywiście z angielskim tłumaczeniem od Translalab.

The Atelier of Taste is serving a quick, carnival snack today. Stuffed pears are a perfect idea for a meeting with your friends. They’re vegan, gluten-free, simple and delicious.

Składniki

Czas / Time: 40 min.
Ilość / Amount: 4 porcje / portions

Składniki / Ingredients:

  • 4 gruszki / pears
  • 4 łyżki pasty a'la makrelowej / tablespoons of 'mackerel' spread
  • 1 szklanka ekspandowanego amarantusa lub kaszy jaglanej / glass puffed amaranth or millet groats
  • 8 plastrów wegańskiego sera a la mozarella / slices vegan 'mozzarella' cheese

Sposób przygotowania / Instructions:

Umyte gruszki przekrajamy wzdłuż i pozbywamy się gniazd nasiennych. Pastę mieszamy z ekspandowanym amarantusem lub kaszą jaglaną. Nakładamy do wydrążonych gruszek, które układamy w lekko zwilżonej patelni nadzieniem do góry. Na wierzchu każdej z gruszek kładziemy plaster sera, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż gruszka zmięknie. Takie gruszki możemy również przygotować w piekarniku. Smacznego i na zdrowie! Cut the washed pears in halves longitudinally and core them. Mix the spread with the puffed amaranth or millet groats. Put the mixture into the cored pears which you put in a slightly moistened pan with the filling facing up. Put a slice of cheese on top of each pear, put the lid on and stew until the pears soften. Such pears can be made in the oven as well. Enjoy it! It's good for you!

Brak opini dla przepisu dla "165. "Faszerowane gruszki" / "Stuffed pears""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany