115. Faszerowane pieczarki portobello / Stuffed portobello champignons

Pobierz PDF

Dziś w Atelier Smaku faszerowane pieczarki portobello. Idealne na wegański i bezglutenowy obiad lub kolację. Sami się przekonajcie jakie to proste i smaczne. Translalab zaopatrzyło również ten odcinek w angielskie napisy, więc spokojnie można słać go dalej, poza granice tego kraju. 🙂

The Atelier of Taste has stuffed portobello champignons for you today. They’re perfect for a vegan and gluten-free lunch or dinner. Check for yourselves how simple and tasty this dish is.

Składniki

Czas / Time: ok. 40 minut + 2 godziny moczenie kaszy / about 40 minutes + 2 hours of soaking the groats
Ilość / Amount: 2 porcje / portions

Składniki / Ingredients:

  • 4 pieczarki portobello / portobello champignons
  • 1/2 szklanki niepalonej kaszy gryczanej / glass unroasted buckwheat groats
  • 3 łyżki pasty a la makrelowej (z przepisu na grillowane tosty) / tablespoons "mackerel" spread (from the grilled toast recipe)
  • 1/2 pęczka natki pietruszki / bunch parsley
  • 2 łyżki kaparów / tablespoons capers
  • 2 buraki / beetroots
  • kapusta rodicchio do dekoracji / radicchio lettuce for decoration
  • balsamico do dekoracji / balsamico for decoration

Sposób przygotowania / Instructions:

Kaszę zalewamy wodą i moczymy przez 2 godziny, następnie dokładnie odlewamy wodę. Wrzucamy do niej pastę a la makrelową, posiekaną natkę pietruszki, kapary i dokładnie mieszamy. Na dno zwilżonej patelni wrzucamy pokrojone w grubą kostkę buraki, a na nich kładziemy, nadziane wcześniej przygotowanym farszem, pieczarki portobello farszem do góry. Nastawiamy palnik na niewielką moc, przykrywamy patelnię i dusimy przez ok. 30 minut, aż pieczarki i buraki będą miękkie. Wykładamy je na talerz np. wyłożony sałatą rodicchio i skrapiamy balsamico. Smacznego i na zdrowie! Pour water over the groats and soak them for 2 hours. Then, drain them thoroughly. Add the "mackerel" spread, chopped parsley and capers to them. Mix it all thoroughly. Put large beetroot dice on the bottom of a moistened frying pan. Put the previously stuffed portobello champignons with the stuffing up on them. Set the ring to low heat. Put the lid on the pan and stew for 30 minutes, until the champignons and beetroots soften. Put them on a plate, for example on radicchio lettuce sprinkled with balsamico. Enjoy it! It's good for you!

Brak opini dla przepisu dla "115. Faszerowane pieczarki portobello / Stuffed portobello champignons"

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany