Idealny CHLEB NA DROŻDŻACH (bezglutenowy i wegański) 🍞🍴/ Perfect gluten-free and vegan yeast bread – STEP BY STEP (334)

Pobierz PDF

(odc. 334)

Przepis po polsku

Jak szybko przygotować w domu prosty i smaczny bezglutenowy chleb na drożdżach we własnej kuchni?

Jak szybko przygotować w domu prosty i smaczny bezglutenowy chleb na drożdżach we własnej kuchni?
Co zrobić, gdy nie chcemy korzystać z gotowych mieszanek i nie używać zbędnych dodatków?
Na co uważać, w których momentach być czujnym i co dodać, by efekt oczarował domowników?
Sprawdzony przepis na dobry bezglutenowy chleb na drożdżach to prawdziwy skarb. Zwłaszcza w czasach, gdy prawie w każdym domu mamy zapasy drożdży.
Dziś dzielimy się z Wami kilkoma sprawdzonymi recepturami z naszej pracowni kulinarnej.
Zobaczcie także w czym kryją się szczegóły, które sprawią, że nasz chleb na drożdżach przygotowany z jednorodnych gatunków mąki, nie z mieszanek, bez zbędnych dodatków i ulepszaczy pięknie Wam się upiecze.
Obejrzyjcie dokładnie ten odcinek i skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów na nasze chleby, a na pewno dobrze spożytkujecie zapas drożdży, w które się zaopatrzyliście na „ciężkie czasy” 🙂
Dzięki Translalab możecie podzielić się przepisem z anglojęzycznymi znajomymi.

Perfect gluten-free and vegan yeast bread – the secret we want to share with you.

How to prepare a simple and tasty yeast bread in your own kitchen?

What should you do if you don’t want to use the ready-made mixes or unnecessary additives?

What should you pay attention to, when should you be alert and what to add in order to charm your family with the effect?

 

Watch the episode carefully and make use of our well-tried bread recipes and you’ll definitely make a good use of all the yeast you have bough for the “hard times”.

Perfect gluten-free and vegan yeast bread – the secret we want to share with you A well-tried gluten-free bread recipe is a real treasure. Especially when everyone is storing yeast in their homes.

 

We’re sharing several well-tried recipes from our cooking studio. Pay attention to the significant details, which allow to prepare our bread from single crop flours instead of mixes with unnecessary additives and flour treatment agents.

 

Thanks to Translalab you can share the recipe with your English-speaking friends.

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: ok 90 min / about 90 minutes
Ilość / Amount: 2 niewielkie bochenki / 2 small loafs

Sposób przygotowania / Instructions:

Przepis po polsku

Przepis na idealny CHLEB NA DROŻDŻACH (bezglutenowy i wegański) :)


Przygotujcie je razem z nami i dajcie znać, który według Was jest najsmaczniejszy, a już za tydzień przedstawimy Wam nasze chleby na zakwasie:

Ryżowy chleb tostowy na drożdżach

Chleb gryczany na drożdżach

Kukurydziany chleb na drożdżach z suszonymi pomidorami

Chleb gryczany na drożdżach z bananem



Sprawdźcie także przepisy na inne pieczywo z Atelier Smaku



Smacznego i na zdrowie!



Kiedy nie masz czasu piec, zapraszamy po chleby do naszego sklepu: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Przepis po angielsku


Prepare them with us and let us know which on you like best. Next week we'll present our sourdough breads.

Rice yeast toasting bread

Buckwheat yeast bread

Corn yeast bread with dried tomatoes

Yeast buckwheat bread with banana



Enjoy it! It's good for you!


When you have no time for baking, visit our shop to get bread: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Oceń przepis!

Wasza ocena

5 (2 Głosów)

Podsumowanie

Ocena

Brak opini dla przepisu dla "Idealny CHLEB NA DROŻDŻACH (bezglutenowy i wegański) 🍞🍴/ Perfect gluten-free and vegan yeast bread – STEP BY STEP (334)"

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany