Idealny CHLEB NA ZAKWASIE (bezglutenowy i wegański) 🍞🍴/ Perfect gluten-free and vegan sourdough bread – STEP BY STEP (335)

Pobierz PDF

(odc. 335)

Przepis po polsku

Jak szybko przygotować w domu prosty i smaczny bezglutenowy chleb na zakwasie we własnej kuchni?

Jak przygotować prosty i smaczny bezglutenowy chleb na zakwasie we własnej kuchni?
Co zrobić, gdy nie chcemy korzystać z gotowych mieszanek i nie używać zbędnych dodatków?
Na co uważać, w których momentach być czujnym i co dodać, by efekt oczarował domowników?
Sprawdzony przepis na dobry bezglutenowy chleb na zakwasie to prawdziwy skarb. Zwłaszcza w czasach, gdy mamy więcej czasu na kulinarne eksperymenty.
Dziś dzielimy się z Wami kilkoma sprawdzonymi recepturami z naszej pracowni kulinarnej.
Zobaczcie także w czym kryją się szczegóły, które sprawią, że nasz chleb na zakwasie przygotowany z jednorodnych gatunków mąki, nie z mieszanek, bez zbędnych dodatków i ulepszaczy uda się na pewno.
Obejrzyjcie dokładnie ten odcinek i skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów na nasze chleby, a na pewno dobrze spożytkujecie zapas drożdży, w które się zaopatrzyliście na „ciężkie czasy” 🙂
Dzięki Translalab możecie podzielić się przepisem z anglojęzycznymi znajomymi.

Perfect gluten-free and vegan sourdough bread – the secret we want to share with you.

How to prepare a simple and tasty gluten-free sourdough bread in your own kitchen?

What should you do if you don’t want to use the ready-made mixes or unnecessary additives?

What should you pay attention to, when should you be alert and what to add in order to charm your family with the effect?

A well-tried sourdough gluten-free bread recipe is a real treasure. Especially now that we have more time for experiments in the kitchen.

 

We’re sharing several well-tried recipes from our cooking studio.

 

Don’t miss the details, which allow to prepare our sourdough bread from single crop flours instead of mixes with unnecessary additives and flour treatment agents. It will definitely turn out well.

 

Watch the episode carefully and make use of our well-tried bread recipes – you will definitely make a good use of the time spent in the kitchen.

 

Thanks to Translalab you can share the recipe with your English-speaking friends.

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: ok 90 min / about 90 minutes
Ilość / Amount: 2 niewielkie bochenki / 2 small loafs

Sposób przygotowania / Instructions:

Przepis po polsku

Przepis na idealny CHLEB NA ZAKWASIE (bezglutenowy i wegański) :)


Przygotujcie je razem z nami i dajcie znać, który według Was jest najsmaczniejszy:

Chleb gryczany na zakwasie z ziarnami

Chleb kukurydziany na zakwasie

Chleb gryczany na zakwasie

Chleb gryczany na zakwasie z bananami

A jeśli zostanie Ci trochę chleba, warto przećwiczyć przepis na domowy kwas chlebowy



Sprawdźcie także przepisy na inne pieczywo z Atelier Smaku



Smacznego i na zdrowie!



Kiedy nie masz czasu piec, zapraszamy po chleby do naszego sklepu: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Przepis po angielsku


Prepare them with us and let us know which on you like best.

Buckwheat sourdough seed bread

Corn sourdough bread

Buckwheat sourdough bread

Buckwheat sourdough bread with bananas

And if you have some bread left, do try the home-made kvass recipe



Enjoy it! It's good for you!


When you have no time for baking, visit our shop to get bread: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Oceń przepis!

Wasza ocena

5 (2 Głosów)

Podsumowanie

Ocena

Brak opini dla przepisu dla "Idealny CHLEB NA ZAKWASIE (bezglutenowy i wegański) 🍞🍴/ Perfect gluten-free and vegan sourdough bread – STEP BY STEP (335)"

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany