206. „Jesienna sałatka z kapustą i ciecierzycą”

Pobierz PDF

Zapraszamy dziś na prostą i pożywną sałatkę z jesiennych warzyw i ciecierzycy. Bardzo łatwa w przyrządzeniu, idealna, jako osobne danie lub dodatek do obiadu. Możecie polecić ją również anglojęzycznym znajomym, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

Składniki

Czas przygotowania: 20 minut + czas moczenia i gotowania ciecierzycy
Ilość: 4 porcje

Składniki:

  • 3 szklanki poszatkowanych liści świeżej kapusty
  • 1 puszka ananasa
  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1 szczypta soli
  • 200 ml wegańskiego majonezu (przepis nr 40 i nr 106)
  • sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, następnie posypujemy solą i mieszamy, czekamy, aż lekko skruszeje. Paprykę oraz odsączonego ananasa kroimy w drobne cząstki a natkę pietruszki siekamy i dodajemy do kapusty. Odcedzamy ciecierzycę i również dorzucamy. Następnie doprawiamy pieprzem ziołowym, sokiem z cytryny i majonezem. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Smacznego i na zdrowie!

Brak opini dla przepisu dla "206. "Jesienna sałatka z kapustą i ciecierzycą""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany