288. Krem chrzanowo-wiśniowy / Horseradish and cherry cream

Pobierz PDF

Przepis po polsku

Krem chrzanowo-wiśniowy – przepis zamiast tradycyjnej ćwikły

Dziś podzielimy się z Wami obiecanym w ostatnim odcinku przepisem na przepyszny i mega prosty krem, który w naszym domu już dawno wyparł tradycyjną ćwikłę z chrzanem oraz bardzo popularną żurawinę z chrzanem. Sprawdźcie sami, dlaczego? Odcinek i przepis na krem z chrzanu i wiśni na język angielski przetłumaczyło dla nas jak zawsze Translalab.

Sprawdźcie też inne nasze przepisy na przystawki.

Przepis po angielsku

We’re sharing the delicious and super simple cream recipe which we promised in the last episode. It’s replaced the traditional horseradish with beets or the popular cranberry with horseradish in our kitchen. Will you check why? As always, Translalab has translated the episode and the recipe for us.

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: 10 min.
Ilość / Amount: 500 ml

Składniki / Ingredients:

  • 1 słoiczek (240 ml) utartego chrzanu
  • 1 słoiczek (240 ml) konfitury wiśniowej
  • 2-3 łyżki mleczka kokosowego
  • 2 łyżki błyskawicznego kleiku ryżowego

Sposób przygotowania / Instructions:

Przepis po polsku

Krem chrzanowo-wiśniowy

Do miski wrzucamy chrzan i konfiturę z wiśni, następnie dolewamy mleczko kokosowe i miksujemy. Uzyskany w ten sposób sos ma zbyt rzadką konsystencję, dlatego dosypujemy do niego parę łyżek błyskawicznego kleiku ryżowego i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Dzięki kleikowi sos ma idealną, nierozwarstwiającą się, kremową konsystencję i jest wygodny w użyciu. Taki krem z chrzanu i wiśni jest pysznym dodatkiem do wszelkich pasztetów, pasztecików i kotletów. Smacznego i na zdrowie!



Przepis po angielsku

Put the horseradish and cherry preserve into a bowl. Then, add coconut milk and blend it all together. The sauce which is made this way is too thin which is why a few tablespoons of instant congee are added to it. Blend it again. Thanks to the congee, it does not stratify. Its consistency is perfectly creamy and it's convenient to use. Such a cream is a perfect match for all sorts of pates, patties and burgers. Enjoy it! It's good for you!

Brak opini dla przepisu dla "288. Krem chrzanowo-wiśniowy / Horseradish and cherry cream"

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany