114. „Makaron z borowikami”

Pobierz PDF

Dziś powracamy do włoskich makaronów, a to wszystko po wizycie w sklepie Api Food, gdzie mają genialne makarony ryżowe. Do tego borowiki, które udało nam się zebrać w sezonie i wegańskie oraz bezglutenowe niebo w gębie gotowe. 😉 Oczywiście, jak zawsze odcinek został zaopatrzony w angielskie napisy dzięki Translalab.

Składniki

Czas przygotowania: ok. 40 minut
Ilość: 4 porcje

Składniki

  • 25 dag makaronu ryżowego
  • 50 dag mrożonych borowików
  • 2 dag suszonych borowików
  • 100 ml śmietanki sojowej
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

Mrożone borowiki rozmrażamy i dusimy przez ok. 20 minut po czym dodajemy śmietankę, pieprz, gałkę muszkatołową, a także suszone borowiki zmielone w młynku na pył. Makaron gotujemy al dente i dodajemy do grzybów. Pod koniec delikatnie solimy do smaku.

Brak opini dla przepisu dla "114. "Makaron z borowikami""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany