181. „Pesto z liśćmi rzodkiewki i suszonymi pomidorami” / „Pesto with radish leafs”

Pobierz PDF

Dziś zachęcamy Was do przygotowania pysznego pesto z liśćmi rzodkiewki i suszonymi pomidorami. Zaskakująco prosta, smaczna i zdrowa receptura, którą możecie podzielić się również z anglojęzycznymi przyjaciółmi, dzięki napisom przygotowanym przez Translalab.

We’d like to encourage you to make a delicious pesto with radish leafs today.

Składniki

Czas / Time: 15 min. + moczenie orzechów / 15 min. + nut soaking time
Ilość / Amount: kilka porcji / several portions

Składniki / Ingredients:

  • 150 g suszonych pomidorów w oleju / dried tomatoes in olive oil
  • 100 g orzeszków pinii / pine nuts
  • 100 g orzeszków nerkowców / cashew nuts
  • 2 pęczki liści rzodkiewek / bunches radish leafs
  • 100 ml oliwy z oliwek / olive oil

Sposób przygotowania / Instructions:

Orzeszki nerkowca moczymy przez kilka godzin, następnie odcedzamy wodę i miksujemy je, dolewamy oliwę, dodajemy suszone pomidory i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Liście rzodkiewki kroimy w poprzek włókien i dorzucamy do reszty składników, ponownie miksujemy. Orzeszki pinii prażymy przez chwilę na patelni lub w piekarniku, by były bardziej aromatyczne, następnie dorzucamy je do pesto i miksujemy jeszcze momencik, tak, by nie zmiksować wszystkiego na gładko. Gotowe pesto możemy podawać do makaronów, kanapek i sałatek. Smacznego i na zdrowie! Soak the cashew nuts for several hours. Drain them and blend them. Add olive oil and dried tomatoes. Blend it all thoroughly again. Cut the radish leafs crosswise, across the fibres. Add the other ingredients and blend again. Roast the pine nuts in a frying pan or oven for a while so that they become more aromatic. Then, add them to the pesto and blend it for a very short while, so that it doesn't turn into a smooth pulp. When the pesto is ready, you can use it for pasta, sandwiches and salads. Enjoy it! It's good for you! When you have no time to cook, visit our shop for other dishes: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Brak opini dla przepisu dla "181. "Pesto z liśćmi rzodkiewki i suszonymi pomidorami" / "Pesto with radish leafs""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany