192. „Sałatka z bobem, porzeczką i majonezem” / „Broad bean salad with currants and mayonnaise”

Pobierz PDF

Kontynuujemy temat sałatek z bobem. Dziś wersja gotowana z <a href=”https://ateliersmaku.pl/sklep/przetwory/18-majonez-weganski.html”>wegańskim majonezem</a> z dodatkiem czerwonej porzeczki zamiast kopru lub natki pietruszki. Prosto, smacznie i zdrowo! Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.

The theme of broad bean salads continues. We’re having a boiled version  today, with vegan mayonnaise and red currants instead of dill or parsley. It’s tasty, healthy and simple!

Składniki

Czas / Time: ok. 30 min. / about 30 min.
:
Ilość / Amount: 4 porcje / portions

Składniki / Ingredients:

  • 0,5 kg bobu / broad beans
  • 250 g czerwonej porzeczki / red currants
  • 200 ml majonezu kokosowo-ziemniaczanego lub z kalafiora, z odcinka 106 / coconut and potato mayonnaise or cauliflower mayonnaise from episode 106

Sposób przygotowania / Instructions:

Gotujemy bób do miękkości, następnie studzimy i dorzucamy do niego pozbawione gałązek porzeczki. Wszystko mieszamy z wegańskim majonezem i gotowe! Przepis na nasz majonez znajdziecie w odcinku 106. Jeśli macie ochotę, możecie wymienić rozgotowany kalafior na ugotowane do miękkości ziemniaki. Smacznego i na zdrowie! Boil the broad beans until they are soft. Cool it. Remove the currants' sprigs and add them to the broad beans. Mix it all with vegan mayonnaise and voilà! You'll find our mayonnaise recipe in episode 106. If you want to, you can replace the overcooked cauliflower with soft boiled potatoes. Enjoy it! It's good for you! When you have no time to cook, visit our shop for other dishes: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Brak opini dla przepisu dla "192. "Sałatka z bobem, porzeczką i majonezem" / "Broad bean salad with currants and mayonnaise""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany