192. „Sałatka z bobem, porzeczką i majonezem”

Pobierz PDF

Kontynuujemy temat sałatek z bobem. Dziś wersja gotowana z wegańskim majonezem z dodatkiem czerwonej porzeczki zamiast kopru lub natki pietruszki. Prosto, smacznie i zdrowo! Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.

Składniki

Czas przygotowania: ok. 30 minut
:
Ilość: 4 porcje

Składniki

  • 0,5 kg bobu
  • 25 dag czerwonej porzeczki
  • 200 ml majonezu kokosowo-ziemniaczanego lub z kalafiora, z odcinka 106

Sposób przygotowania:

Gotujemy bób do miękkości, następnie studzimy i dorzucamy do niego pozbawione gałązek porzeczki. Wszystko mieszamy z wegańskim majonezem i gotowe! Przepis na nasz majonez znajdziecie w odcinku 106. Jeśli macie ochotę, możecie wymienić rozgotowany kalafior na ugotowane do miękkości ziemniaki. Smacznego i na zdrowie!

Brak opini dla przepisu dla "192. "Sałatka z bobem, porzeczką i majonezem""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany