126. Sok z pokrzywy jabłek i cytryny / Nettle, apple and lemon juice

Pobierz PDF

Dziś Atelier Smaku zaprasza na oczyszczający z toksyn, wzmacniający włosy, paznokcie i skórę, pełen witamin, mikroelementów, antyoksydantów i wartości odżywczych sok z pokrzywą. Oczywiście, dzięki Translalab, mamy wersję angielską odcinka.

The Atelier of Taste would like to offer a toxin cleansing, hair, nail and skin strengthening nettle juice with lots of vitamins, microelements, anti-oxidants and nutritional values.

Składniki

Czas / Time: ok. 10 min. / about 10 min.
Ilość / Amount: kilka porcji / several portions

Składniki / Ingredients:

  • 4 jabłka / apples
  • 1 cytryna / lemon
  • ok. 40 gałązek świeżej pokrzywy, długości ok. 20 cm / about 40 sprigs fresh nettle (about 20 cm long)

Sposób przygotowania / Instructions:

Jabłka i sparzoną cytrynę kroimy w cząstki, pokrzywę płuczemy i miksujemy w wolnoobrotowej wyciskarce do soków. Mieszamy i podajemy. Taki sok nadaje się do spożycia, zachowując swoje wartości, do 48 godzin po zrobieniu. Najlepiej przechowywać go w lodówce. Smacznego i na zdrowie! Cut the apples and scalded lemon into pieces. Blend them in a low-speed juicer. Mix it and serve it. Such a juice is fit for consumption and preserves its nutritional values for 48 hours after being made. It's best to keep it in the fridge. Enjoy it! It's good for you!

Brak opini dla przepisu dla "126. Sok z pokrzywy jabłek i cytryny / Nettle, apple and lemon juice"

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany