126. „Sok z pokrzywy jabłek i cytryny”

Pobierz PDF

Dziś Atelier Smaku zaprasza na oczyszczający z toksyn, wzmacniający włosy, paznokcie i skórę, pełen witamin, mikroelementów, antyoksydantów i wartości odżywczych sok z pokrzywą. Oczywiście, dzięki Translalab, mamy wersję angielską odcinka.

Składniki

Czas przygotowania: ok. 10 minut
Ilość: kilka porcji

Składniki

  • 4 jabłka
  • 1 cytryna
  • ok. 40 gałązek świeżej pokrzywy, długości ok. 20 cm

Sposób przygotowania

Jabłka i sparzoną cytrynę kroimy w cząstki, pokrzywę płuczemy i miksujemy w wolnoobrotowej wyciskarce do soków. Mieszamy i podajemy. Taki sok nadaje się do spożycia, zachowując swoje wartości, do 48 godzin po zrobieniu. Najlepiej przechowywać go w lodówce.

Brak opini dla przepisu dla "126. "Sok z pokrzywy jabłek i cytryny""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany