290. „Sos musztardowo-karobowy” / „Mustard and carob sauce”

Pobierz PDF

Przepis po polsku

Dziś dzielimy się obiecanym w zeszłym tygodniu przepisem na przepyszny i bardzo prosty, bo składający się tylko z 3 składników sos musztardowo-karobowy.

Oprócz musztardy i melasy z karobu, kryje on w sobie olej lniany, których choć bardzo zdrowy, nie każdemu smakuje. W tym wypadku pozostałe składniki idealnie kryją jego charakterystyczny smak. Przepis i odcinak oczywiście mają swoje angielskie tłumaczenie przygotowane przez Translalab.

Przepis po angielsku

We’re sharing the delicious and very simple sauce recipe we promised you last week. It consists of only 3 ingredients. Apart from mustard and carob molasses, there is a secret ingredient – flaxseed oil. Though it’s very healthy, many people don’t like it. Here, the other ingredients conceal its distinctive flavour perfectly. Both the episode and the recipe have been translated into English by Translalab.

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: 10 min.
Ilość / Amount: 1,5 szklanki / glass

Składniki / Ingredients:

  • 3/4 szklanki musztardy / glass mustard
  • 1/2 szklanki oleju lnianego / glass flaxseed oil
  • 1/3 szklanki melasy z karobu / glass carob molasses

Sposób przygotowania / Instructions:

Przepis po polsku

Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy aby się połączyły. Taki sos możemy przechowywać w słoiczku w lodówce nawet przez kilka miesięcy. Świetnie nadaje się nie tylko do kotletów z grochu ale również wszelkich innych kotletów i pasztetów. Możemy również zastosować go jako sos do sałatki. Smacznego i na zdrowie!

Przepis po angielsku

Put all the ingredients into a small bowl and mix them thoroughly so that they blend. Such sauce can be kept in a jar in a fridge even for months. It is perfect for not only pea burgers but also all sorts of other burgers and pates. You can also use it as a salad dressing. Enjoy it! It's good for you!

Brak opini dla przepisu dla "290. "Sos musztardowo-karobowy" / "Mustard and carob sauce""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany