SPAGHETTI z CUKINII – KETO przepisy! / ZUCCHINI SPAGHETTI – KETO recipes! (323)

Pobierz PDF

(odc. 323)

Przepis po polsku

Spaghetti z cukinii – wegańskie, bezglutenowe i ketogeniczne 🙂

Spaghetti z cukinii to kolejny z serii ketogenicznych, wegańskich i oczywiście bezglutenowych przepisów, które będziecie mieli okazję poznać na naszym kanale w tym roku.
Angielskie tłumaczenie odcinka oczywiście od Translalab.

Zucchini spaghetti is another ketogenic, vegan and gluten-free recipe you’ll get to know on our channel this year.

The English translation of the episode was prepared by Translalab.

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: 30 min / 30 minutes
Ilość / Amount: 2 porcje / 2 portions
1 Porcja / 1 Portion: 403 kcal - B-19, T-26, W-9

Składniki / Ingredients:

  • 400 g cukinii / zucchini
  • 200 ml passaty pomidorowej / tomato purée
  • 100 g pieczarek / champignons
  • 50 g granulatu sojowego / soy granulate
  • 4 łyżki oliwy / tablespoons olive oil
  • 4 łyżki mleczka kokosowego / tablespoons coconut milk
  • 1 łyżka sosu sojowego Tamari / tablespoons Tamari soy sauce
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego / teaspoon herbal pepper
  • 1 łyżeczka oliwy truflowej / teaspoon truffle oil
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu / teaspoon ground black pepper
  • 1/2 łyżeczki asafetydy / teaspoon asafoetida
  • Kilka gałązek oregano / Several sprigs oregano
  • Sól do smaku / Salt to taste

Sposób przygotowania / Instructions:

spaghetti z cukinii przepis
Przepis po polsku

Spaghetti z cukinii a'la bolognese. Kolejny z serii KETO przepisów Atelier Smaku


PRZEPIS NA SPAGHETTI Z CUKINII -
Sposób przygotowania:

Pieczarkę ucieramy na jarzynowej tarce, a na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy granulat sojowy. Gdy się przyrumieni wsypujemy pieprz ziołowy, wlewamy sos sojowy, szybko mieszamy i dorzucamy utartą pieczarkę.

Chwilę smażymy na małym ogniu, dodajemy resztę przypraw, wlewamy passatę pomidorową i mleczko kokosowe, a następnie dusimy przez kilka minut.

Cukinię ucieramy na tarce typu rekinek na cienkie podłużne paski, aby uzyskać kształt makaronu spaghetti. Gotujemy ją przez kilka minut na parze, żeby lekko zmiękła.

Układamy ją na talerzu, na środek wkładamy sos i dekorujemy ziołami.

Smacznego i na zdrowie!

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy po naleśniki do naszego sklepu: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Przepis po angielsku

ZUCCHINI SPAGHETTI RECIPE -
Instructions:

Grate champignons on a vegetable grater and heat oil up in a frying pan. Put soy granulate on it.
When it browns, add herbal pepper and soy sauce. Stir quickly and add grated champignons. Fry on low heat for a moment. Add the rest of the spices. Add tomato purée and coconut milk.
Then, stew for several minutes. Use a julienne cutter to make long thin spaghetti-like strips.

Steam them for several minutes so that they soften a little. Put them on a plate.

Pour the sauce over the middle of the pile and decorate with herbs.
Enjoy it! It's good for you!

When you have no time to cook, visit our shop for pancakes: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Oceń przepis!

Wasza ocena

5 (2 Głosów)

Podsumowanie

Ocena

Brak opini dla przepisu dla "SPAGHETTI z CUKINII - KETO przepisy! / ZUCCHINI SPAGHETTI - KETO recipes! (323)"

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany