Warsztaty

Gotowanie jest naszą życiową pasją, a ograniczenia w diecie są dla nas jedynie pretekstem do dobrej zabawy, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki. Nasza pracownia kulinarna ATELIER SMAKU jest kameralną szkołą gotowania, którą stworzyliśmy po to, żeby pokazać Ci, że bezglutenowa kuchnia wegańska jest naprawdę prosta i smaczna. Nasze warsztaty przeznaczone są zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. U nas dowiesz się, jak przyrządzać zdrowe i pyszne potrawy na co dzień. Gotujmy razem!

Voucher na warsztaty kulinarne w Atelier Smaku to idealny prezent na każdą okazję!

Oto lista tematów warsztatów bezglutenowej kuchni wegańskiej Atelier Smaku:

  • „Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej”
  • „Mięsna kuchnia bezmięsna bez glutenu”
  • „Bezglutenowe chleby i wegańskie pasty oraz pasztety”
  • „Wegańskie i bezglutenowe rozgrzewające zupy”
  • „Wegańskie i bezglutenowe kotlety oraz placki”
  • „Wegańskie i bezglutenowe wypieki na słodko”
  • „Wegańskie i bezglutenowe grillowanie”
  • „Wegańska i bezglutenowa Wielkanoc”
  • „Wegańskie i bezglutenowe Boże Narodzenie”
  • „Rozgrzewające zupy”

 

Najbliższe warsztaty kulinarne:

 

„Wegańskie i bezglutenowe wypieki na słodko”

Sobota, 9 lutego 2019, godz. 18.00

Pracownia kulinarna Atelier Smaku,

Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

CENA: 240 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w:

CZAS TRWANIA: ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

 

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować wegańskie potrawy, które swoim smakiem nawiązują do posiłków spożywanych przez nie-wegan.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz poznać tajniki wegańskich i bezglutenowych wypieków;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
  • Chcesz zacząć piec pyszne, wegańskie, bezglutenowe ciasta, ciastka, tarty i torty;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie rozwiązania;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której podzielimy się „tajnikami” bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak tradycyjna mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jeden z wybranych przepisów do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych wypieków. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • Babka drożdżowa;
  • Brownie słodzone daktylami;
  • Ciastka karobowe;
  • Karmelowy tort bezowy z figami;
  • Kokosanki;
  • Mufinki makowe;
  • Mufinki orzechowe;
  • Mufinki z jagodami;
  • Pączki gryczane z cynamonowym cukrem pudrem;
  • Sernik z tofu i okary;
  • Sojabłecznik;
  • Sernik na zimno;
  • Tarta cytrynowo-miętowa.

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.

 

„Mięsna kuchnia bezmięsna”

Sobota, 9 marca 2019, godz. 18.00

Pracownia kulinarna Atelier Smaku,

Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

CENA: 240 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w:

CZAS TRWANIA: ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować wegańskie potrawy, które swoim smakiem nawiązują do posiłków spożywanych przez nie-wegan.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz zacząć gotować pyszne wegańskie bezglutenowe obiady i przekąski;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;
  • Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
  • Chcesz nauczyć się przygotowywać własne wyroby „mięsne” bez mięsa;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy lampce bezalkoholowego wina i przechodzimy do krótkiej części teoretycznej podczas której poznacie podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂

Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • Wegańskie flaczki;
  • Galareta czyli wegańskie „Zimne nóżki”;
  • Wegański gyros i sos tzatziki;
  • Wegańska kaczka z jabłkami;
  • Wegańska kaszanka;
  • Wegańska metka;
  • Wegański paprykarz;
  • Wegańska pasztetowa;
  • Wegańska ryba po grecku;
  • Wegański smalczyk z jabłkami;
  • Wegański tatar z bakłażana.

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.

 

„Wegańska i bezglutenowa Wielkanoc”

Sobota, 6 kwietnia 2019, godz. 18.00

Pracownia kulinarna Atelier Smaku,

Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

CENA: 240 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w:

CZAS TRWANIA: ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować wegańskie potrawy, które swoim smakiem nawiązują do posiłków spożywanych przez nie-wegan.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz poznać tajniki wegańskich i bezglutenowych przepisów;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
  • Chcesz zaskoczyć swoich bliskich daniami własnej roboty;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie rozwiązania;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której podzielimy się „tajnikami” bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak tradycyjna mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jeden z wybranych przepisów do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych wypieków. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂

Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • Babka drożdżowa;
  • Crumble z jajecznicą;
  • Galareta;
  • Grillowane ziemniaki z wiosennym dipem;
  • Mazurek z morelami;
  • Mufinki sernikowe;
  • Pascha migdałowa;
  • Pasta a’la jajeczna;
  • Pulpety w sosie chrzanowym;
  • Danie’a la kaczka z jabłkami;
  • Roladki z bakłażana;
  • Sałatka warzywna;
  • Sernik z tofu i okary;
  • Żurek.

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.