Warsztaty

Gotowanie jest naszą życiową pasją, a ograniczenia w diecie są dla nas jedynie pretekstem do dobrej zabawy, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki. Nasza pracownia kulinarna ATELIER SMAKU jest kameralną szkołą gotowania, którą stworzyliśmy po to, żeby pokazać Ci, że bezglutenowa kuchnia wegańska jest naprawdę prosta i smaczna. Nasze warsztaty przeznaczone są zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. U nas dowiesz się, jak przyrządzać zdrowe i pyszne potrawy na co dzień. Gotujmy razem!

Voucher na warsztaty kulinarne w Atelier Smaku to idealny prezent na każdą okazję!

Oto lista tematów warsztatów bezglutenowej kuchni wegańskiej Atelier Smaku:

  • „Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej”
  • „Mięsna kuchnia bezmięsna bez glutenu”
  • „Bezglutenowe chleby i wegańskie pasty oraz pasztety”
  • „Wegańskie i bezglutenowe rozgrzewające zupy”
  • „Wegańskie i bezglutenowe kotlety oraz placki”
  • „Wegańskie i bezglutenowe wypieki na słodko”
  • „Wegańskie i bezglutenowe grillowanie”
  • „Wegańska i bezglutenowa Wielkanoc”
  • „Wegańskie i bezglutenowe Boże Narodzenie”

Najbliższe warsztaty kulinarne:

„Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej”

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe, a lubisz słodkości? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować sernik, tartę i inne słodkości bez użycia jaj, nabiału i mąki pszennej.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

 

Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
  • Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy lampce bezalkoholowego wina i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu.

Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • Gryczane bliny z majonezem z kalafiora;
  • Pizza wegańska;
  • Naleśniki z konfiturą z dyni i z pomarańczy;
  • Gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane ryżem i pastą z wędzonego tofu;
  • Gnocchi w sosie szpinakowym;
  • Zupa Minestrone z lanymi kluskami;
  • Farsz meksykański do naleśników;
  • Papryki nadziewane ziemniakami z kapustą i grzybami i chutney śliwkowy;
  • Pasztet z soczewicy i sos chrzanowo-wiśniowy;
  • Tarta z czekoladowym kremem;

 

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

MIEJSCE: Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

DATA: Piątek 14 kwietnia 2018, godz. 18.00

ZAPISY: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

CENA: 200 zł od osoby

CZAS TRWANIA: 4 godziny (a tak naprawdę aż zjemy wszystko, co przygotujemy)

ILOŚĆ MIEJSC: bardzo ograniczona

Płatności za udział w warsztatach można dokonać w:

 

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

 

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.

 

„Wegańska bezglutenowa Wielkanoc”

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe, i już martwisz się o to, co postawisz na świątecznym stole? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować pierogi, bigos, galaretę, pierniki i ciasta bez użycia jaj, nabiału i mąki pszennej.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ korzystamy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz poznać tajniki wegańskich i bezglutenowych przepisów;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
  • Chcesz zaskoczyć swoich bliskich daniami własnej roboty;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie rozwiązania;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której podzielimy się „tajnikami” bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak tradycyjna mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jeden z wybranych przepisów do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • Babka drożdżowa;
  • Crumble z jajecznicą;
  • Galareta;
  • Grillowane ziemniaki z wiosennym dipem;
  • Mazurek z morelami;
  • Mufinki sernikowe;
  • Pascha migdałowa;
  • Pasta a’la jajeczna;
  • Pulpety w sosie chrzanowym;
  • Danie’a la kaczka z jabłkami;
  • Roladki z bakłażana;
  • Sałatka warzywna;
  • Sernik z tofu i okary;
  • Żurek.

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.

MIEJSCE: Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

DATA: Sobota, 17 marca 2018, godz. 18.00

ZAPISY: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

CENA: 200 zł od osoby

CZAS TRWANIA: 4 godziny (a tak naprawdę aż zjemy wszystko, co przygotujemy)

ILOŚĆ MIEJSC: bardzo ograniczona

Płatności za udział w warsztatach można dokonać w:

 

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

 

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo Klient, przed zakupem Biletu, zobowiązany jest poinformować Sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas Warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując Bilet bez udzielenia Sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału Klienta w Warsztatach.

 

„Mięsna” kuchnia bezmięsna

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe, a lubisz słodkości? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować sernik, tartę i inne słodkości bez użycia jaj, nabiału i mąki pszennej.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli:

  • chcesz zacząć gotować pyszne wegańskie bezglutenowe obiady i przekąski;
  • chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;
  • chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
  • chcesz nauczyć się przygotowywać własne wyroby „mięsne” bez mięsa.

Program warsztatów:

Poznajemy się przy lampce bezalkoholowego wina i przechodzimy do krótkiej części teoretycznej podczas której poznacie podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • wegańskie flaczki;
  • galareta czyli wegańskie „Zimne nóżki”;
  • wegański gyros i sos tzatziki;
  • wegańska kaczka z jabłkami;
  • wegańska kaszanka;
  • wegańska metka;
  • wegański paprykarz;
  • wegańska pasztetowa;
  • wegańska ryba po grecku;
  • wegański smalczyk z jabłkami;
  • wegański tatar z bakłażana.

 

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

MIEJSCE: Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

DATA: Sobota, 17 lutego 2018, godz. 18.00

ZAPISY: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

CENA: 200 zł od osoby

CZAS TRWANIA: 4 godziny (a tak naprawdę aż zjemy wszystko, co przygotujemy)

ILOŚĆ MIEJSC: bardzo ograniczona

Płatności za udział w warsztatach można dokonać w:

 

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

 

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.