Wegańska surówka COLESLAW 🥕🥗🍴/ Vegan COLESLAW – lactose and gluten-free (336)

Pobierz PDF

(odc. 336)

Przepis po polsku

Dziś przedstawiamy Wam naszą wersję najpopularniejszej surówki na świecie – Coleslaw.

Taka wegańska jej wersja jest na pewno świetnym rozwiązaniem dla osób z nietolerancją laktozy i jak każdy z naszych przepisów nie zawiera również glutenu.
Przekonajcie się sami, jak łatwo przygotować taką surówkę i że smakuje tak samo jak klasyczny Coleslaw.
Przepis oraz odcinek mają oczywiście angielskie tłumaczenie przygotowane przez Translalab.

We’re presenting our version of the world’s most popular side salad – Coleslaw.

Its vegan version is definitely a perfect solution for the lactose intolerant. Just as all our recipes, it does not contain gluten either.

Learn how to prepare this side salad – it tastes just as the classic Coleslaw.

Both the episode and the recipe have been translated into English by Translalab Translalab.

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: ok 30 min / about 30 minutes
Ilość / Amount: 3-4 porcje / 3-4 portions

Składniki / Ingredients:

  • 600 g białej kapusty / white cabbage
  • 100 g marchwi / carrots
  • 150 ml jogurtu kokosowego / coconut yoghurt
  • 100 ml mleczka kokosowego / coconut milk
  • 5 łyżek wegańskiego majonezu (https://youtu.be/bVYkIY3mcf4) / tablespoons vegan mayonnaise (https://youtu.be/bVYkIY3mcf4)
  • 3 łyżki syropu z agawy / tablespoons agave syrup
  • 1 łyżeczka soli / teaspoon salt
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu / teaspoon ground black pepper
  • ewentualnie sok z 1/2 cytryny do zakwaszenia / optionally juice from 1/2 lemon for souring

Sposób przygotowania / Instructions:

Przepis po polsku

Wegańska surówka COLESLAW


Sposób przygotowania:
Świeżą kapustę szatkujemy na drobno i solimy, aby skruszała. Możemy do razu dosypać zmielonego pieprzu.

Obraną marchewkę ucieramy na tarce i dorzucamy do kapusty.

Mieszamy ze sobą jogurt, majonez, mleczko kokosowe oraz syrop z agawy. Możemy również zakwasić delikatnie wyciśniętym sokiem z cytryny.

Dodajemy do kapusty z marchewką, mieszamy i gotowe!

Surówkę przed podaniem najlepiej dobrze schłodzić.

Smacznego i na zdrowie!

Zobacz także przepis na:

Wegańską mizerię

Surówkę z selera z orzechami

Sałatkę z bobem i dzikimi ziołami

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy: https://ateliersmaku.pl/sklep/



Przepis po angielsku


Instructions:

Shred the fresh cabbage finely and add salt to it, so that it softens. You can add it together with ground black pepper.

Grate the peeled carrot and add it to the cabbage.

Mix the yoghurt, mayonnaise, coconut milk and agave syrup. You can also sour it a little with lemon juice.

Add the mix to the cabbage and carrot. Stir it and it's ready!

It's best to cool the salad well before serving.

Vegan cucumber salad

Root celery side salad with nuts

Salad with broad beans and wild herbs

When you have no time to cook, visit: https://ateliersmaku.pl/sklep/ Enjoy it! It's good for you!

Oceń przepis!

Wasza ocena

5 (2 Głosów)

Podsumowanie

Ocena

Brak opini dla przepisu dla "Wegańska surówka COLESLAW 🥕🥗🍴/ Vegan COLESLAW - lactose and gluten-free (336)"

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany