Wegański twarożek na kanapki – wegański i bezglutenowy / Perfect cottage-cheese spread – vegan and gluten-free (338)

Pobierz PDF

(odc. 338)

Przepis po polsku

Nasz pomysł na wegański twarożek na kanapki.

Większości z nas trudno sobie wyobrazić śniadanie bez pieczywa i dobrej pasty do smarowania.Dziś mamy dla Was przepis na taką właśnie idealną pastę i to twarożkową. W wersji wegańskiej czyli bez laktozy i glutenu jak zawsze w naszej kuchni.

Jesteśmy przekonani, że tym patentem oszukamy wiele podniebień.

Zobaczcie jak łatwo ją przygotować. Na pewno uda się każdemu. 🙂

Zachęcamy do dzielenia się również angielską wersją odcinka i przepisu przygotowanymi przez Translalab.

Perfect cottage-cheese spread – vegan and gluten-free 🙂

Most of us cannot imagine a breakfast without bread and a good spread.

We’ve got a perfect cottage-cheese spread for you today. It’s a vegan version with no lactose or gluten, just as always in our kitchen.

We are sure that this recipe will trick many palates. Look how easily you can make it. Anyone can do it! 🙂

We also do encourage you to share the English version of the episode and the recipe prepared by Translalab.

Składniki / Ingredients:

Czas / Time: 5 min / 5 minutes
Ilość / Amount: 4 porcje / 4 portions

Składniki / Ingredients:

  • 200 g tofu naturalnego / natural tofu
  • 60 g rafinowanego tłuszczu kokosowego / refined coconut oil
  • 30 ml mleczka kokosowego / coconut milk
  • 30 ml octu jabłkowego / apple cider vinegar
  • 1 łyżeczka soli / teaspoon salt
  • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu / teaspoon ground black pepper

Sposób przygotowania / Instructions:

Przepis po polsku

Idealna pasta twarożkowa na kanapki - wegańska i bezglutenowa


Sposób przygotowania:

Tofu miksujemy na gładką masę.

Dodajemy tłuszczu kokosowego i miksujemy ponownie.

Dolewamy ocet jabłkowy i mleczko kokosowe oraz pieprz i sól. Jeszcze raz dokładnie miksujemy, aby powstała puszysta masa.

W razie potrzeby, można zwiększyć ilość octu i soli.

Taka pasta idealnie smakuje na tostach, naleśnikach, plackach itd. Pamiętajcie, że możecie do niej dodać ulubionych przypraw.

Smacznego i na zdrowie!

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu.



Przepis po angielsku

Instructions:
Blend the tofu until smooth. Add coconut milk and bled it again.

Add apple cider vinegar and coconut milk as well as salt and pepper.

Blend it thoroughly again in order to make it fluffy.

If needed, add more vinegar and salt.

Such spread is perfect on toast, crepes or pancakes.

Remember you can add your favourite seasonings to it.

Enjoy it! It's good for you!

When you have no time to cook, visit our shop: https://ateliersmaku.pl/sklep/

Oceń przepis!

Wasza ocena

5 (2 Głosów)

Podsumowanie

Ocena

Brak opini dla przepisu dla "Wegański twarożek na kanapki - wegański i bezglutenowy / Perfect cottage-cheese spread - vegan and gluten-free (338)"

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany