172. „Zupa krem z pasternaku”

Pobierz PDF

Zapraszamy dziś na prostą i smaczną jedno-warzywną zupę z pasternaku. Samo zdrowie! W odcinku znajdziecie także angielskie podpisy, przygotowane dla nas Translalab.

Składniki

Czas przygotowania: ok. 20 minut
Ilość: 6 porcji

Składniki

  • 1 kg pasternaku
  • 5 dag sezamu
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżki shiro miso
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 3/4 łyżeczki kurkumy
  • świeża kolendra do dekoracji
  • 2 szklanki wody

Sposób przygotowania

Sezam miksujemy na proszek. Umyty i obrany pasternak gotujemy w wodzie aż do miękkości. Następnie wyłączamy palnik, dolewamy mleczko kokosowe, dodajemy pieprz, kurkumę i miso. Całość miksujemy i nalewamy do talerzy. Gotową zupę polewamy po wierzchu oliwą i sosem balsamicznym oraz dekorujemy liśćmi świeżej kolendry. Smacznego i na zdrowie!

Brak opini dla przepisu dla "172. "Zupa krem z pasternaku""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany