86. „Zupa krem z pomidorów z kolendrą i mozzarellą”

Pobierz PDF

Dziś pomidorów i wegańskiej mozzarelli ciąg dalszy. Tym razem zapraszamy na zupę, nie do końca po włosku, gdyż z dodatkiem curry. To taka wegańska i bezglutenowa kuchnia fusion.

Składniki

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość: 4 porcje

Składniki

  • 1 kg dojrzałych pomidorów
  • 1 szklanka wody
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 plastry wegańskiej mozzarelli
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/4 łyżeczki curry
  • 1 garść liści kolendryOliwa do smaku

Sposób przygotowania

Pomidory kroimy na kawałki, nie trzeba ich obierać ze skórki, i wrzucamy je do gotującej się wody. Gdy zmiękną dodajemy przyprawy oraz mleko kokosowe. Po zagotowaniu całość dokładnie blendujemy. Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę. Zupę nalewamy na talerze, dodajemy plaster mozzarelli i skrapiamy oliwą.

Brak opini dla przepisu dla "86. "Zupa krem z pomidorów z kolendrą i mozzarellą""

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie będzie opublikowany